• Google Ads

Vältä yleisin virhe Display verkon kampanjan asetuksissa

Yleisimpiä virheitä mitä uusien asiakkaidemme tileissä näemme on haku- ja display -verkon käyttö samassa kampanjassa. Tähän on vain yksi neuvo, ”- Ei näin”. It’s a different kind of animal !! Se mikä toimii hakuverkossa, ei toimi display -verkossa. Suurimpana erona on se, että display -verkko on keskeyttävää mainontaa, kuten esim. televisio ja lehdet. Sinun täytyy […]

Jaakko Suojanen

CEO & Founder

Yleisimpiä virheitä mitä uusien asiakkaidemme tileissä näemme on haku- ja display -verkon käyttö samassa kampanjassa. Tähän on vain yksi neuvo, ”- Ei näin”.

It’s a different kind of animal !!

Se mikä toimii hakuverkossa, ei toimi display -verkossa. Suurimpana erona on se, että display -verkko on keskeyttävää mainontaa, kuten esim. televisio ja lehdet. Sinun täytyy siis ”varastaa” surffaajan huomio mainokseesi.

Käydään display -verkon kampanjan asetukset siis kohta kohdalta lävitse.

Valitse kohdennus

– yleensä Suomi. Jos mainostat useammissa maissa, tee jokaiselle maalle oma kampanjansa. Näin näet millainen mainos ja mainosviesti toimii missäkin maassa. Muista kääntää myös hakusanat, mainokset ja laskeutumissivut kyseisen maan kielelle. Tiedät kyllä itsekin miten hankalaa on saada viesti perille jos kuuntelija ei puhu samaa kieltä kuin sinä.

Valitse kieli

Suomi, ruotsi ja englanti, siinä valinnat Suomessa. Display verkossa sinun tulee miettiä kieliasetus sen mukaan, minkä kielisillä sivustoilla haluat mainoksesi näkyvän. Monet Suomalaiset surffaavat englannin ja ruotsin kielisillä sivustoilla, siksi nekin ovat valinnassa mukana. Lue lisää kielivalinnasta täältä.

Hintatarjoukset ja budjetti

Asetan klikkausten hintatarjoukset manuaalisesti. (Näin määrität itse mitä olet valmis maksamaan per klikkaaja)

Päiväbudjetti on hankala hahmottaa. Mieti kuukausibudjettisi ja jaa se 30,4 näin saat päiväbudjettisi. Tämän enempää Google ei tule yhtenäkään kuukautena sinulta laskuttamaan klikkauksista.

Jakelutapa

Normaali. Google näyttää mainoksiasi tasaisesti pitkin päivää. Aloita tällä asetuksella, kun olet saanut kampanjasi tehokkaaksi vaihda alla olevaan.

Nopeutettu. Kun olet saanu kampanjasi toimimaan tehokkaasti, valitse tämä asetus. Silloin Google käyttää päiväbudjettisi loppuun mahdollisimman nopeasti ja näin maksimoit mainoksiesi näkyvyyden päivän aikana.

Mainoslaajennukset

Sijainti. Jos yritykselläsi on fyysinen sijainti, lisää osoitetietosi ja ne näkyvät mainoksesi yhteydessä.

Puhelinnumero. Jos teet kauppaa puhelimessa on numerosi hyvä näkyä mainoksesi kanssa. Jos et halua että puhelin soi öisin, voit ajoittaa puhelinlaajennuksen näyttöajankohdat esim. 08.00 – 17.00, ei kai kukaan yrittäjä lyhyempää päivää tee?

Esitysaikataulu:

Voit määrittää minä kellon aikoina kampanjasi mainokset näkyvät.

Nyrkkisääntö on että eniten kauppaa syntyy 07.00 – 23.00. Välttämättä ei kuitenkaan kannata suoraan rajoittaa kampanjaasi noin, vaan testaa asia. Raporteista pystyt katsomaan minä vuorokauden aikoina mainoksesi myyvät parhaiten ja milloin kauppaa ei synny juuri ollenkaan rajoita näkyvyys sen mukaan. Voit myös säätää klikkitarjouksiasi kellonajan mukaan, näin voit heikommin myyvänä aikana maksaa klikistä vähemmän ja parhaana aikana enemmän ja varmistat oman näkyvyytesi.

Adwordsissä kaikki tulee testata ei arvata!

Mainosten vuorottelu

Kierrätä rajoituksetta.

Tällä valinnalla pystyt itse testaamaan eri mainosten tehokkuuden, Google näyttää kaikkia mainoksia tasaisesti ja sinun tehtävä on katsoa tarpeellisen klikkausmäärän kerryttyä mikä on tehokkain mainos. Voittaja mainos saa jäädä kampanjaan ja tee sille heti uusi haastaja. Tällä tavalla testaamalla kampanjasi teho parantuu jatkuvasti.

Näyttötiheyden rajoitustoiminto

– Jos käytät maksuperusteena cpm (Cost per mille) eli tuhannen näyttökerran hintaa, voit rajoittaa näkyvyyttä.

– Samoin jos kyseessä on remarketing kampanja, muista asettaa raja. Muuten mainoksesi seuraavat kävijöitäsi niin tehokkaasti että se kääntyy brandisi olemassa olon muistuttamisesta, vainoamiseksi ja saa aikaan vain negatiivisia ajatuksia yritystäsi kohtaan.

– Miten sitä sitten kannattaa rajoittaa? No se riippuu tuotteestasi ja myyntisyklisi pituudesta, on vastaus minkä löydät joka puolelta verkkoa ja se pitää kyllä paikkansa. Alkuun kuitenkin esimerkiksi 3 kertaa päivässä per mainosryhmä on hyvä tapa varmistaa, että mainoksesi ei ole ainoa mainos jota sivuillasi käynyt surffaaja näkee.

Viime viikolla esittelimme hieman Googlen display -verkkoa, jos kiinnostuit aiheesta enemmän lue se.

Ensi viikolla on tarkoitus kertoa mitä on Googlen tarjoama remarketing ja miksi siitä kannattaa olla kiinnostunut, kannattaa siis ehdottomasti pysyä kuulolla!

 

Tilaa digitaalisen markkinoinnin hiljainen tieto sähköpostiisi

Opi lisää Suomen suurimmassa digitaalisen markkinoinnin kirjastossa.

    • Analytiikka ja mittaaminen
    • Tekoäly

    Web-analytiikka ja AI – miten tekoäly muuttaa datan hyödyntämistä tuloksellisessa digimarkkinoinnissa?

    AI mullistaa tapamme kerätä, tulkita ja hyödyntää web-analytiikkaa liiketoiminnan tukena. Mihin asioihin AI vaikuttaa ja miten se on jatkossa hyvä huomioida?

    Lue lisää
    • Sisältömarkkinointi
    • Tekoäly

    Tekoälyn vastuullinen ja eettinen käyttö markkinoinnissa – mitä siitä on hyvä tietää?

    Generatiivisen tekoälyn käyttö kiihtyy ja samalla esiin nousee sen vastuullisuuteen ja eettisyyteen liittyviä kysymyksiä. Mitä asioita tulee huomioida, kun haluat käyttää ...

    Lue lisää
    • Hakukoneoptimointi
    • Sisältömarkkinointi
    • Tekoäly

    Tekoälyn käytön vaarat orgaaniselle hakukonenäkyvyydelle

    Yritysten on opittava hyödyntämään tekoälyä prosesseissaan, tai he jäävät kilpailijoiden jalkoihin, mutta mitä vaaroja tekoälyn käytössä on?

    Lue lisää
    • B2B Markkinointi
    • Hakukoneoptimointi

    Hakukoneoptimointi B2B-yritykselle – Miksi ja miten se kannattaa tehdä?

    Hakukoneoptimointi on B2B-yritykselle paljon enemmän kuin vain näkyvyyttä – se on osa uskottavuutta, asiantuntijuutta ja liidien hankintaa. Tässä blogissa sukellamme syihin,...

    Lue lisää
    • Uutiset

    Huippuonnistuminen vaikeissa olosuhteissa: SDM:n vuosi 2024  

    Mitkä olivat SDM:n suurimmat kehitysaskeleet, onnistumiset ja torjuntavoitot? Katso vuoden 2024 koonti toimitusjohtajamme sanoin!

    Lue lisää
    • Digitaalinen markkinointi
    • Facebook
    • Instagram
    • Sosiaalinen media

    Meta-mainonnan säännöt – Mitä mainostajan tulee tietää?

    Meta-mainonnan pelisääntöjen tunteminen ei ole valinnaista, vaan välttämätöntä. Tässä blogissa pureudutaan Metan mainospolitiikan kiemuroihin ja siihen, miten mainostat t...

    Lue lisää
    • Hakukoneoptimointi

    AI-optimointi – Varmista hakukonenäkyvyys myös tulevaisuudessa

    Lue mitä AI-optimoinnilla tarkoitetaan sekä miten tekoäly tulee muuttamaan hakukonemarkkinaa.

    Lue lisää
    • B2B Markkinointi
    • Digitaalinen markkinointi

    Miten teollisuusyritykset voivat hyödyntää digimarkkinointia tehokkaammin?

    Digitaalinen markkinointi tarjoaa teollisuusyrityksille tehokkaan keinon kasvattaa näkyvyyttään, tuottaa liidejä ja edistää myyntiä. Lue, miten!

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Digitaalinen markkinointi
    • Tekoäly

    Asiakaskäyttäytyminen murroksessa – näin reagoit asiakkaidesi muuttuviin tarpeisiin ajoissa  

    Asiakaskäyttäytyminen on murroksessa digitalisaation ja tekoälyn myötä. Personoitujen palveluiden, datan ja trendien seuraamisen avulla yrityksesi voi kuitenkin pysyä kilpail...

    Lue lisää
    • Hakukoneoptimointi
    • Sisältömarkkinointi
    • Strategia
    • Tekoäly

    Kokeile osaako tekoäly kertoa, miksi yritykseltäsi kannattaa ostaa

    Tekoäly mullistaa tiedonhaun ja muuttaa asiakkaiden ostoprosessin alkupäätä valtavasti. Jatkossa tekoäly on yrityksenne aktiivisin myyjä. Sen suoriutuminen riippuu siitä, mi...

    Lue lisää