• Hakukoneoptimointi

Mistä SEO-projektin hinta muodostuu?

Kun asiakas on harkitsemassa hakukoneoptimointiprojektin ostamista, herää usein kysymys, mitä optimointiin käytetyllä rahalla oikeastaan tehdään. Mistä projektin hinta oikein muodostuu? Tässä blogikirjoituksessa on tarkoitus selkeyttää hakukoneoptimointiprojektin (SEO-projektin) kulku. Meillä, Suomen Digimarkkinoinnilla, SEO-projekti jakautuu tyypillisesti seuraaviin osa-alueisiin: 1) Projektin suunnittelu ja hakusanatutkimus Projektin alussa keräämme tietoja asiakkaasta, asiakkaan verkkosivuista ja muista hakukoneoptimointiin vaikuttavista asioista (mikäli aihe […]

SDM logo

Digimarkkinointi

Kun asiakas on harkitsemassa hakukoneoptimointiprojektin ostamista, herää usein kysymys, mitä optimointiin käytetyllä rahalla oikeastaan tehdään. Mistä projektin hinta oikein muodostuu? Tässä blogikirjoituksessa on tarkoitus selkeyttää hakukoneoptimointiprojektin (SEO-projektin) kulku.

Meillä, Suomen Digimarkkinoinnilla, SEO-projekti jakautuu tyypillisesti seuraaviin osa-alueisiin:

1) Projektin suunnittelu ja hakusanatutkimus

Projektin alussa keräämme tietoja asiakkaasta, asiakkaan verkkosivuista ja muista hakukoneoptimointiin vaikuttavista asioista (mikäli aihe ei ole tuttu, mutta haluat oppia lisää, on tämä Mozin opas hyvä paikka aloittaa). Lisäksi projektin alkuvaiheessa tehdään aina hakusanatutkimus, jotta tiedetään, millä hakusanoilla pyritään parantamaan näkyvyyttä Googlen ilmaisissa hakutuloksissa. Hakusanatutkimusta tehtäessä tarvitsemme myös asiakkaan tietämystä omasta alastaan, jotta saamme varmasti valittua juuri kullekin asiakkaalle tärkeät hakusanat.

Projektin alussa tarkistamme myös verkkosivuston tilanteen yleisesti, jotta tiedämme, mihin optimoinnin osa-alueisiin on järkevintä käyttää projektin aikana muita enemmän aikaa. Alkutarkistuksessa kartoitetaan mm. verkkosivujen tekninen toteutus, verkkosivujen sisältö ja verkkosivustolle osoittavien ulkoisten linkkien määrä ja linkittävät sivustot.

Alkukartoituksen avulla saadaan kuva siitä, mitkä projektin osa-alueet tulevat vaatimaan eniten panostusta. Pohjatietojen avulla pystymme suunnittelemaan jokaisen projektin asiakaskohtaisesti.

2) Sivuston sisäinen optimointi

Sivuston alkukartoituksessa esille tulleet tekniset virheet korjataan. Varmistetamme, että sivuston rakenne ja muu tekninen toteutus tukee hyvää hakukonenäkyvyyttä. Mahdolliset Googlen hakukonerobottien kulkua vaikeuttavat tekijät poistetaan.

Sivuston sen hetkistä sisältöä verrataan hakusanatutkimuksessa esille tulleisiin sanoihin ja tehdään ehdotukset, miten sivuston sisältöä tulisi muokata. Verkkosivuston sisältö optimoidaan siten, että sisältö vastaa hakusanatutkimuksen perusteella tärkeäksi todettuja hakusanoja.

Asiakkaasta riippuen teemme korjaukset joko itse, tai neuvomme asiakkaalle, miten ongelmat korjataan.

3) Sivuston ulkoinen optimointi

Tässä vaiheessa tehdään vielä tarkempi kartoitus asiakkaan, sekä tärkeimpien kilpailijoiden ulkoisista linkeistä (linkeistä, jotka osoittavat muilta verkkosivustoilta asiakkaan/kilpailijoiden sivustoille).

Saatujen tietojen perusteella laaditaan linkitysstrategia, eli suunnitelma, mistä voidaan hankkia lisää hyviä, hakukonenäkyvyyteen positiivisesti vaikuttavia linkkejä, asiakkaan sivustolle. Tarkistamme myös asiakkaan sosiaalisen median tilit ja teemme korjausehdotukset tilien tehokkaampaan käyttöön. Linkkien hankinta aloitetaan.

4) Raportointi

Raportoimme projektin tilanteesta kuukausittain, jotta myös asiakas tietää, miten tehdyt muutokset ovat vaikuttaneet hakukonenäkyvyyteen. Raporttimme eivät ole pelkkiä numeroita ja käyriä, vaan avaamme raporttien tärkeimmät kohdat myös kirjallisesti. Ensimmäinen raportti käydään aina puhelimitse läpi, jotta asiakas ymmärtää käytetyn termistön merkityksen ja pystyy esittämään kysymyksiä projektin etenemisestä.

Yhteenveto: Jokainen projekti on yksilöllinen

Hakukoneoptimointi on erittäin laaja kokonaisuus, mutta edellä esiteltynä olivat projektin pääosa-alueet karkeasti jaoteltuna. Kun kaikki osa-alueet on saatu kuntoon, on sivulla hyvät mahdollisuudet löytyä kohdehakusanoilla Googlen kärkitulosten joukosta. Se, miten paljon aikaa mihinkin osa-alueeseen käytetään, riippuu aina asiakkaasta ja asiakkaan verkkosivuston tilasta ennen projektin alkua.

Pyrimme siis käyttämään projektiin varatut tunnit siten, että saadaan kullekin asiakkaalle mahdollisimman hyvät tulokset. Joskus joudutaan käyttämään enemmän aikaa verkkosivujen rakenteen korjaukseen, joskus taas verkkosivu voi olla uusi, eikä sivustolla ole riittävästi sisältöä, jotta voitaisiin kilpailla kärkituloksista Googlessa. Tällöin vähennetään tekniseen optimointiin käytettävää aikaa ja käytetään se aika sisällön parantamiseen ja ulkoisten linkkien hankkimiseen.

Tehokasta hakukoneoptimointia ei valitettavasti voi tehdä viikossa, vaan se vaatii toimiakseen pidemmän ajanjakson. Tulosten saavuttaminen ei siis tapahdu yhtä nopeasti, kuin esim. Adwords-mainonnassa, mutta toisaalta hakukoneoptimoinnin avulla saavutetut tulokset eivät myöskään katoa heti projektin päättyessä.

Määräaikaisen projektin loputtua voimme tarjota myös tulosten seurannan, jotta tiedät aina, missä tilassa sivustosi on ja tehdä tarvittavia muutoksia seurannan perusteella. Tietenkin hakukoneoptimointia voi jatkaa projektin jälkeenkin, jos haluat ylläpitää orgaanisen näkyvyyden tuloksia projektin jälkeenkin. Mikäli haluat kuulla lisää sivustosi hakukoneoptimoinnin mahdollisuuksista, niin ota yhteyttä!

Tilaa digitaalisen markkinoinnin hiljainen tieto sähköpostiisi

Opi lisää Suomen suurimmassa digitaalisen markkinoinnin kirjastossa.

    • Analytiikka ja mittaaminen
    • Tekoäly

    Web-analytiikka ja AI – miten tekoäly muuttaa datan hyödyntämistä tuloksellisessa digimarkkinoinnissa?

    AI mullistaa tapamme kerätä, tulkita ja hyödyntää web-analytiikkaa liiketoiminnan tukena. Mihin asioihin AI vaikuttaa ja miten se on jatkossa hyvä huomioida?

    Lue lisää
    • Sisältömarkkinointi
    • Tekoäly

    Tekoälyn vastuullinen ja eettinen käyttö markkinoinnissa – mitä siitä on hyvä tietää?

    Generatiivisen tekoälyn käyttö kiihtyy ja samalla esiin nousee sen vastuullisuuteen ja eettisyyteen liittyviä kysymyksiä. Mitä asioita tulee huomioida, kun haluat käyttää ...

    Lue lisää
    • Hakukoneoptimointi
    • Sisältömarkkinointi
    • Tekoäly

    Tekoälyn käytön vaarat orgaaniselle hakukonenäkyvyydelle

    Yritysten on opittava hyödyntämään tekoälyä prosesseissaan, tai he jäävät kilpailijoiden jalkoihin, mutta mitä vaaroja tekoälyn käytössä on?

    Lue lisää
    • B2B Markkinointi
    • Hakukoneoptimointi

    Hakukoneoptimointi B2B-yritykselle – Miksi ja miten se kannattaa tehdä?

    Hakukoneoptimointi on B2B-yritykselle paljon enemmän kuin vain näkyvyyttä – se on osa uskottavuutta, asiantuntijuutta ja liidien hankintaa. Tässä blogissa sukellamme syihin,...

    Lue lisää
    • Uutiset

    Huippuonnistuminen vaikeissa olosuhteissa: SDM:n vuosi 2024  

    Mitkä olivat SDM:n suurimmat kehitysaskeleet, onnistumiset ja torjuntavoitot? Katso vuoden 2024 koonti toimitusjohtajamme sanoin!

    Lue lisää
    • Digitaalinen markkinointi
    • Facebook
    • Instagram
    • Sosiaalinen media

    Meta-mainonnan säännöt – Mitä mainostajan tulee tietää?

    Meta-mainonnan pelisääntöjen tunteminen ei ole valinnaista, vaan välttämätöntä. Tässä blogissa pureudutaan Metan mainospolitiikan kiemuroihin ja siihen, miten mainostat t...

    Lue lisää
    • Hakukoneoptimointi

    AI-optimointi – Varmista hakukonenäkyvyys myös tulevaisuudessa

    Lue mitä AI-optimoinnilla tarkoitetaan sekä miten tekoäly tulee muuttamaan hakukonemarkkinaa.

    Lue lisää
    • B2B Markkinointi
    • Digitaalinen markkinointi

    Miten teollisuusyritykset voivat hyödyntää digimarkkinointia tehokkaammin?

    Digitaalinen markkinointi tarjoaa teollisuusyrityksille tehokkaan keinon kasvattaa näkyvyyttään, tuottaa liidejä ja edistää myyntiä. Lue, miten!

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Digitaalinen markkinointi
    • Tekoäly

    Asiakaskäyttäytyminen murroksessa – näin reagoit asiakkaidesi muuttuviin tarpeisiin ajoissa  

    Asiakaskäyttäytyminen on murroksessa digitalisaation ja tekoälyn myötä. Personoitujen palveluiden, datan ja trendien seuraamisen avulla yrityksesi voi kuitenkin pysyä kilpail...

    Lue lisää
    • Hakukoneoptimointi
    • Sisältömarkkinointi
    • Strategia
    • Tekoäly

    Kokeile osaako tekoäly kertoa, miksi yritykseltäsi kannattaa ostaa

    Tekoäly mullistaa tiedonhaun ja muuttaa asiakkaiden ostoprosessin alkupäätä valtavasti. Jatkossa tekoäly on yrityksenne aktiivisin myyjä. Sen suoriutuminen riippuu siitä, mi...

    Lue lisää