• Google Ads

Google Ads -mainonnan ohjeet aloittamiseen

Oletko aloittamassa Ads-mainontaa? Lue vinkit ensimmäisen kampanjan luomiseen.

SDM logo

Digimarkkinointi

Oletko harkinnut aloittavasi yrityksesi tuotteiden tai palveluiden mainostamisen Googlessa? Tässä blogikirjoituksessa käyn läpi, miten Ads-tilin luominen onnistuu ja miten ensimmäisen kampanjan rakentaminen käytännössä tapahtuu.

Ennen mainonnan aloittamista sinun kannattaa kuitenkin etukäteen miettiä seuraavia asioita:

  • Mitä tuotteita/palveluita haluat mainostaa? Mieti tarkkaan, mitkä tuotteet tai palvelut ovat yrityksellesi tärkeimpiä ja panosta niiden mainostamiseen.
  • Tarkista haetaanko tuotteitasi tai palveluitasi Googlessa?
  • Millä hakusanoilla sinun kannattaa näkyä Googlessa? Mitä tarkempia ja pitempiä avainsanasi ovat, sitä tarkempaa ja ostavampaa liikennettä ohjaat verkkosivustollesi.
  • Miten kilpailijasi mainostavat Googlessa? Onko valitsemillasi hakusanoilla paljon kilpailua mainospaikoista?
  • Minkä suuruisella budjetilla aiot lähteä mainontaa toteuttamaan?

Google Ads -tilin luominen

Tilin luominen on helppoa eikä se maksa mitään. Tarvitset vain sähköpostiosoitteen ja yrityksesi verkkosivun. Tiliä varten suosittelen luomaan oman sähköpostiosoitteen, jota et käytä muualla. Erittäin hyvä vaihtoehto on esimerkiksi Gmail-sähköposti.

Tilin luominen onnistuu nopeasti osoitteessa https://ads.google.com/. Siirryttyäsi sivulle napsauta sivulta löytyvää ”aloita nyt” -painiketta.

Tämän jälkeen sinulta pyydetään sähköpostiosoite ja yrityksesi verkkosivuston osoite. Tietojen antamisen jälkeen voit ensimmäistä kertaa kirjautua Ads-tiliisi. Tarkista ensimmäisellä kirjautumiskerralla, että tilisi maa (Suomi), aikavyöhyke (Helsinki) ja rahayksikkö (EUR €) ovat oikein. Tämän jälkeen napsauta ”tallenna” ja olet valmis luomaan ensimmäistä kampanjaasi. Napsauta ”luo ensimmäinen kampanja” -kohtaa ja pääset määrittämään kampanjasi asetukset.

Ensimmäisen kampanjan luominen

Kampanjatasolla pystyt määrittämään mainontasi budjetin sekä missä, milloin ja kenelle mainoksesi näkyvät. Asetuksia miettiessä kannattaa tarkasti valita ne verkostot, maantieteelliset alueet ja kielet, joissa mainonnan näyttäminen on yrityksellesi kannattavaa.

Esimerkiksi, jos olet paikallinen yrittäjä ja pystyt palvelemaan asiakkaitasi vain jollakin tietyllä alueella, kohdenna mainontasi palvelualueellesi, jos taas omistat koko maan laajuisen verkkokaupan, kohdenna mainontasi koko Suomeen. Tarkemmat ja yksityiskohtaiset ohjeet kampanjan asetuksista löydät täältä.

Luo kampanjat tuotteiden tai palveluiden mukaan

Kampanjoita kannattaa luoda tiliin tuotteiden tai palveluiden mukaan. Ajatellaan, että palvelusi ovat autohuolto, autonkorjaus ja auton katsastus. Tässä tapauksessa ihannetilanne olisi tehdä jokaiselle palvelulle oma kampanjansa.

Tällöin pystyt helposti tulevaisuudessa muokkaamaan esimerkiksi kampanjoidesi päiväbudjetteja sen mukaan, mille haluat eniten näkyvyyttä ja klikkauksia. Jos esimerkiksi yritykselläsi ei ole enää paljon vapaita aikoja katsastukseen, mutta autohuoltoon tarvittaisiin nopeasti lisää asiakkaita, voit helposti antaa autohuolto kampanjalle enemmän päiväbudjettia ja pienentää auton katsastus kampanjan budjettia. Voit myös tarvittaessa laajentaa mainonta-aluettasi vain autohuoltokampanjassa, jos haluatkin hakea asiakkaita hieman laajemmalta alueelta.

Ensimmäisen mainosryhmän luominen

Mainosryhmätasolla määrität kampanjaasi avainsanat ja mainokset. Jos mietimme, että jaoimme aiemmin palvelumme kolmeen eri kampanjaan ”autonhuoltoon”, ”auton korjaukseen” ja ”auton katsastukseen”. Otetaan nyt käsittelyyn autonhuoltokampanja, johon olemme luomassa mainosryhmiä. Tarkoituksenamme on käyttää seuraavia avainsanoja ”autonhuolto Jyväskylä”, ”autonhuolto Vaajakoski”, ”auton määräaikaishuolto”, ”auton vuosihuolto” jne.

Ihannetilanne olisi tehdä jokaiselle avainsanalle oma mainosryhmänsä, jolloin saamme mainoksemme otsikkoon aina käyttämämme avainsanan. Kuvitellaan, että henkilö on hakenut Googlesta hakusanalla ”autohuolto Jyväskylä” ja näytämme hänelle mainoksen, jossa hän näkee heti hakemansa hakutermin mainoksen otsikossa. Näin mainoksemme vastaa suoraan hänen hakuunsa ja mainontamme on erittäin tarkkaa ja hyvin kohdennettua. Tällöin saavutamme mainoksillemme korkeat klikkausprosentit ja laatupisteet, mitä korkeammat luvut saavutamme, sitä vähemmän maksamme mainoksiemme klikkauksista.

Ensimmäisen mainoksen kirjoittaminen

Tarvitset vielä jokaiseen mainosryhmään kaksi mainosta, jotka eroavat hieman toisistaan. Jatkossa pystyt seuraamaan, kumpi mainoksista toimii paremmin ja kirjoittamaan ”heikommin” toimivan mainoksen tilalle uuden.

Mainoksen kohdat:

  • Lopullinen URL: Verkkosivustosi osoite, johon mainos ohjaa. Ohjaa mainoksesi aina mahdollisimman tarkalle sivulle verkkosivustollasi. (Älä etusivulle vaan suoraan esimerkiksi autohuoltosivulle).
  • Otsikko 1: Kirjoita tähän mainosryhmäsi avainsana ja tarvittaessa lisää myös muita sanoja otsikkoon.
  • Otsikko 2: Kerro jotain lisäinfoa palvelusta tai tuotteestasi.
  • Reitti: Tähän voit lisätä mainosryhmäsi avainsanan.
  • Kuvausrivi: Kirjoita mainoksen kuvausteksti.

ensimmainen-mainos

Lue lisää vinkkejä laajennettujen tekstimainosten kirjoittamiseen täältä.

Laskutustietojen antaminen

Viimeisenä annetaan vielä laskutustiedot, jotta Google voi veloittaa sinulta mainontaan käytetyn klikkausbudjetin. Valitse ensimmäiseksi maa, jossa laskutusosoitteesi sijaitsee eli Suomi. Tämän jälkeen sinulta pyydetään luottokorttisi tiedot. Täytä korttisi tiedot ja olet valmis aloittamaan mainontasi.

Mainontasi starttaa heti, kun Google on hyväksynyt laskutustietosi ja mainoksesi. Hyväksyminen tapahtuu yleensä yhden arkipäivän aikana.

Yhteenveto

Nyt olet luonut ensimmäisen kampanjasi ja voit aloittaa Ads-mainontasi. Tee aina mainonnan rakentaminen huolellisesti ja rakenna mainontasi mahdollisimman tarkasti. Näin jatkossa tilisi optimoiminen on huomattavasti helpompaa ja nopeampaa. Muista seurata mainontasi lukuja ja optimoida tiliäsi säännöllisesti dataan perustuen. Jos tarvitset apua mainonnassasi, ota rohkeasti yhteyttä meihin!

Tilaa digitaalisen markkinoinnin hiljainen tieto sähköpostiisi

Opi lisää Suomen suurimmassa digitaalisen markkinoinnin kirjastossa.

    • Analytiikka ja mittaaminen
    • Tekoäly

    Web-analytiikka ja AI – miten tekoäly muuttaa datan hyödyntämistä tuloksellisessa digimarkkinoinnissa?

    AI mullistaa tapamme kerätä, tulkita ja hyödyntää web-analytiikkaa liiketoiminnan tukena. Mihin asioihin AI vaikuttaa ja miten se on jatkossa hyvä huomioida?

    Lue lisää
    • Sisältömarkkinointi
    • Tekoäly

    Tekoälyn vastuullinen ja eettinen käyttö markkinoinnissa – mitä siitä on hyvä tietää?

    Generatiivisen tekoälyn käyttö kiihtyy ja samalla esiin nousee sen vastuullisuuteen ja eettisyyteen liittyviä kysymyksiä. Mitä asioita tulee huomioida, kun haluat käyttää ...

    Lue lisää
    • Hakukoneoptimointi
    • Sisältömarkkinointi
    • Tekoäly

    Tekoälyn käytön vaarat orgaaniselle hakukonenäkyvyydelle

    Yritysten on opittava hyödyntämään tekoälyä prosesseissaan, tai he jäävät kilpailijoiden jalkoihin, mutta mitä vaaroja tekoälyn käytössä on?

    Lue lisää
    • B2B Markkinointi
    • Hakukoneoptimointi

    Hakukoneoptimointi B2B-yritykselle – Miksi ja miten se kannattaa tehdä?

    Hakukoneoptimointi on B2B-yritykselle paljon enemmän kuin vain näkyvyyttä – se on osa uskottavuutta, asiantuntijuutta ja liidien hankintaa. Tässä blogissa sukellamme syihin,...

    Lue lisää
    • Uutiset

    Huippuonnistuminen vaikeissa olosuhteissa: SDM:n vuosi 2024  

    Mitkä olivat SDM:n suurimmat kehitysaskeleet, onnistumiset ja torjuntavoitot? Katso vuoden 2024 koonti toimitusjohtajamme sanoin!

    Lue lisää
    • Digitaalinen markkinointi
    • Facebook
    • Instagram
    • Sosiaalinen media

    Meta-mainonnan säännöt – Mitä mainostajan tulee tietää?

    Meta-mainonnan pelisääntöjen tunteminen ei ole valinnaista, vaan välttämätöntä. Tässä blogissa pureudutaan Metan mainospolitiikan kiemuroihin ja siihen, miten mainostat t...

    Lue lisää
    • Hakukoneoptimointi

    AI-optimointi – Varmista hakukonenäkyvyys myös tulevaisuudessa

    Lue mitä AI-optimoinnilla tarkoitetaan sekä miten tekoäly tulee muuttamaan hakukonemarkkinaa.

    Lue lisää
    • B2B Markkinointi
    • Digitaalinen markkinointi

    Miten teollisuusyritykset voivat hyödyntää digimarkkinointia tehokkaammin?

    Digitaalinen markkinointi tarjoaa teollisuusyrityksille tehokkaan keinon kasvattaa näkyvyyttään, tuottaa liidejä ja edistää myyntiä. Lue, miten!

    Lue lisää
    • Ääniblogi
    • Digitaalinen markkinointi
    • Tekoäly

    Asiakaskäyttäytyminen murroksessa – näin reagoit asiakkaidesi muuttuviin tarpeisiin ajoissa  

    Asiakaskäyttäytyminen on murroksessa digitalisaation ja tekoälyn myötä. Personoitujen palveluiden, datan ja trendien seuraamisen avulla yrityksesi voi kuitenkin pysyä kilpail...

    Lue lisää
    • Hakukoneoptimointi
    • Sisältömarkkinointi
    • Strategia
    • Tekoäly

    Kokeile osaako tekoäly kertoa, miksi yritykseltäsi kannattaa ostaa

    Tekoäly mullistaa tiedonhaun ja muuttaa asiakkaiden ostoprosessin alkupäätä valtavasti. Jatkossa tekoäly on yrityksenne aktiivisin myyjä. Sen suoriutuminen riippuu siitä, mi...

    Lue lisää