• Digitaalinen markkinointi

Podcastin markkinointi: miten podcastia kannattaa markkinoida? 

Hyvä podcast-markkinointi löytää oikean yleisön, herättää kiinnostuksen ja tukee liiketoiminnan tavoitteita. Jotta podcastista tulee osa strategista markkinointia, sen suunnittelu, julkaisu ja markkinointi täytyy rakentaa harkitusti koko asiakaspolun ympärille.

Iiris Nokka

Hyvä podcast-markkinointi löytää oikean yleisön, herättää kiinnostuksen ja tukee liiketoiminnan tavoitteita. Se ei tapahdu sattumalta. Jotta podcastista tulee osa strategista markkinointia, sekä itse podcast että sen markkinointi tulee rakentaa harkitusti koko asiakaspolun ympärille. 

 

Miten podcast tukee strategiaa ja milloin podcast on oikea valinta? 

Äänisisältöjen kulutus on kasvanut nopeasti viime vuosina – ja muutos näkyy kaikkialla, sekä B2C- että B2B-kentässä.

Podcastit eivät ole enää vain harrastajien areena, vaan strateginen kanava yrityksille, jotka haluavat rakentaa asiantuntijuutta, kasvattaa luottamusta ja tarjota arvoa tavalla, joka mahtuu kuulijan arkeen. 

Markkinointistrategia luo suunnan sille, kuinka yrityksen tulee tehdä markkinointia nyt ja tulevaisuudessa, jotta se voi menestyä parhaalla mahdollisella tavalla. Nyt käymme läpi, miten podcastia voi hyödyntää markkinoinnissa MVG-mallin (Market, Value, Growth) avulla. 

 

Toimintaympäristö ja kuuntelijakäyttäytymisen muutos | Market 

Podcast vastaa suoraan muutoksiin, joita ostajien käyttäytymisessä on tapahtunut: 

  • 🕐 Aika on pirstaleista, ja sisältöä kulutetaan yhä enemmän liikkuessa, taustalla tai taukojen aikana. Podcast mahdollistaa pitkämuotoisen sisällön kuluttamisen silloin, kun video tai kirjoitettu sisältö ei ole vaihtoehto. 
  • 📲 Hakukäyttäytyminen muuttuu: Z-sukupolvi on mullistamassa tapaa, jolla tietoa etsitään verkossa. Tietoa etsitään jo nyt esimerkiksi TikTokista ja YouTubesta Googlen ohella.  
  • 🎧 Hakukäyttäytymisen kehitykseen liittyy oleellisesti sisältömuotojen muutos: perinteinen listamuotoinen tekstihaku ei vastaa enää kaikkien käyttäjien odotuksia. Odotetaan nopeaa, visuaalista ja persoonallista vastausta – mielellään videon tai äänen muodossa.  
  • 🤝 Luottamusta ei rakenneta huomiolla vaan suhteilla: podcast tarjoaa poikkeuksellisen tilaisuuden rakentaa suhdetta yleisöön aidolla ja henkilökohtaisella tavalla. Markkinoinnissa puhutaan usein huomion saamisesta, mutta moderni ostaja ei ole kiinnostunut siitä, kuka huutaa kovimmin. Sen sijaan ratkaisevaa on, kuka pystyy luomaan aidon, arvopohjaisen suhteen yleisöönsä. 

 

Kilpailukenttäkin tukee äänisisältöjen nousua. Vaikka podcasteja julkaistaan yhä enemmän, laadukkaita ja säännöllisiä yrityspodcasteja on edelleen yllättävän vähän. Tämä tarkoittaa, että markkinassa on tilaa brändeille, jotka haluavat erottua merkityksellisellä sisällöllä. 

 

Podcast osana arvolupausta | Value 

”Jokainen kohtaaminen asiakkaan kanssa on tilaisuus viestiä arvolupausta ja vahvistaa mielikuvaa yrityksestä juuri tietynlaisena toimijana.”
Digimarkkinointi+AI -kirja 

Podcast ei ole vain kanava. Se on alusta, jolla yrityksesi arvolupaus konkretisoituu ääneen. Kun asiakkaasi valitsevat kymmeniä vaihtoehtoja sisältötulvan keskellä, he pysähtyvät vain sellaiseen sisällön äärelle, joka ratkaisee heille aidon ongelman tai vastaa tunnistettuun tarpeeseen. Tässä podcastilla on erityinen rooli: se tarjoaa tilan syvällisemmälle keskustelulle, ajattelulle ja näkemykselle – juuri sille, mistä arvolupaus rakennetaan. 

 

Hyvä podcast ei kerro vain, mitä teet – vaan miksi teet sitä niin kuin teet. Se tuo yrityksen arvolupauksen eläväksi ja kuultavaksi muodossa, joka resonoi erityisesti korkean maturiteetin ostajien kanssa. 

Tällainen ostaja ei etsi pelkkää toimittajaa, hän etsii ajattelukumppania. Hän haluaa ymmärtää, millainen filosofia ohjaa yritystäsi, millaisia arvoja edustat ja mitä osaamista tuot pöytään, kun päätös ei perustu enää hintaan vaan luottamukseen. 

 

Strateginen kasvu podcastin avulla | Growth 

Podcast ei ole yksittäinen tempaus – se on sarjamuotoinen sisältömuoto, joka tukee pitkäjänteistä markkinoinnin kasvua ja jalkautuu helposti eri kanaviin. Kun podcast kytketään osaksi sisältöstrategiaa, siitä ei synny vain kuuntelukertoja, vaan liidejä, luottamusta ja liiketoiminnan kasvua. 

 

Podcast toimii kasvun välineenä kolmella tasolla:

1. Podcast on sisältöä, joka palvelee useita kanavia

Yhdestä podcast-jaksosta voidaan jalostaa sisältöä monessa eri muodossa: 

  • blogiartikkelit 
  • LinkedIn-postaukset 
  • sähköpostikampanjat 
  • videoleikkeitä YouTubeen tai mainoskäyttöön 
  • nostoja ladattaviin oppaisiin 

Podcast-jakso ei ole vain ääniraita tai formaattikokeilu. Se on parhaillaan keskusteluksi puettu asiantuntijuus, josta voi rakentaa viestintää kuukausiksi eteenpäin. 

 

2. Jatkuvuus, joka rakentaa yleisöä ja brändiä

Säännöllisesti julkaistu podcast on kuin oma media-alusta. Jakso jaksolta rakennat yleisöä, joka oppii tuntemaan näkökulmasi, tyylisi ja osaamisesi. Tämä vahvistaa brändiä ja helpottaa uusien liidien konvertoimista: ihmiset luottavat tuttuun ääneen.

 

3. Arvokkaat kohtaamiset ostopolun eri vaiheissa

Podcast toimii kaikissa MRACE®-mallin vaiheissa – se herättää kiinnostusta, aktivoi, tukee konversiota ja syventää asiakassuhdetta. Lisäksi se tuo näkyväksi sen, mitä muuten tapahtuisi vain asiakastapaamisessa: ajattelua, arvoja ja keskustelua. 

Yrityksille, jotka tavoittelevat orgaanista yleisön rakentamista evästeiden jälkeisessä ajassa, podcast on erinomainen tapa kasvattaa omistettua yleisöä ilman maksettujen kanavien jatkuvaa tarvetta. 

 

Podcast elää MRACE®-mallin jokaisessa vaiheessa – se tavoittaa, herättää kiinnostusta, tukee konversiota, sitouttaa ja tuo mitattavia tuloksia. 

 

Miten podcastia markkinoidaan MRACE®-mallin mukaan? 

Podcast elää MRACE®-mallin jokaisessa vaiheessa – se tavoittaa, herättää kiinnostusta, tukee konversiota, sitouttaa ja tuo mitattavia tuloksia. 

 

Tavoita oikeat kuuntelijat | Reach-vaihe 

Podcast ei toimi, jos sitä ei löydetä. Siksi ensimmäinen markkinoinnin tehtävä on varmistaa, että oikeat ihmiset kuulevat, että tämä sisältö on heitä varten. Reach-vaiheessa keskitytään siis jakeluun, löydettävyyteen ja kampanjalliseen julkaisusuunnitteluun.

 

👀 Havainto asiakkaan podcast-markkinoinnista: buustaa podcastin kiinnostavuutta tunnetuiden henkilöiden avulla

Jakso, jossa oli mukana tunnettu henkilö, sai mainonnassa selvästi paremmat klikkausprosentit ja pidemmät kuunteluajat kuin muut jaksot – erityisesti kylmässä yleisössä. 

 

1. Jaksojen nimeäminen: löydettävä, ei vain luova

Hyvä jakson nimi ei ole vain hauska – sen on oltava löydettävissä. Kysymysmuotoiset otsikot (“Miten tekoäly muuttaa B2B-myyntiä?”) tai ratkaisukeskeiset kuvaukset (“5 tapaa parantaa asiakaskokemusta datan avulla”) toimivat parhaiten. Myös jakson kuvaus on tärkeä osa hakukonenäkyvyyttä: sen kautta sekä algoritmit että ihmiset ymmärtävät sisällön arvon. 

 

2. Alustat ja löydettävyys: missä podcast asuu?

Podcast ei ole vain Spotifyssa. Yrityksen kannattaa jakaa sisältö monikanavaisesti: 

  • 🎧 Podcast-alustat: Spotify, Apple Podcasts ja muut alustat. Valitse alusta sen mukaan, missä kohderyhmäsi kuluttaa podcasteja. Jos kohderyhmäsi on Suomen ulkopuolella, valitsethan alustat sen mukaan. 
  • 📹 YouTube: Yhä useampi kuuntelee podcasteja YouTuben kautta. Lyhyet klipit ja koko jakso videomuodossa palvelevat myös niitä, jotka eivät käytä perinteisiä podcast-sovelluksia. 
  • 🌐 Yrityksen omat kanavat: Julkaise jokainen jakso blogissa, kampanjasivun yhteydessä ja somessa. Tämä parantaa hakukonenäkyvyyttä ja sitoo podcastin osaksi muuta sisältöä. 

Meidän Digimarkkinointi-podcast löytyy Spotifysta, YouTubesta, verkkosivuilta ja eri somealustojen postauksista. 

 

👀 Havainto asiakkaan podcast-markkinoinnista: keskity viestinnässä podcastin sisältöön

Kun podcast-jaksot viestittiin suoraan teeman kautta, esimerkiksi ’Kuuntele tarina erityisen tuen haasteista’, klikkausprosentit nousivat selvästi verrattuna geneerisiin ’Kuuntele uuden kauden ensimmäinen jakso’ -viesteihin. 

 

3. Podcast-jaksojen julkaisu ja jakelu

Jakson julkaisu ei ole julkaisu, vaan se on lanseeraus. Jotta jakso saa ansaitsemansa näkyvyyden, kannattaa rakentaa julkaisun ympärille kevytrakenteinen kampanja, johon voi kuulua esimerkiksi: 

  • Ennakkonosto somekanaviin 
  • Sähköpostitilaajien ilmoitus uudesta jaksosta 
  • LinkedIn-nosto jakson keskeisimmästä opista 
  • Lyhyt videotraileri, jossa vieras tiivistää tärkeimmän 

 

Podcast ei löydä yleisöään vahingossa. Se tarvitsee tarkoituksenmukaisen julkaisu- ja jakelustrategian. 

Podcast toimii tehokkaasti Reach-vaiheessa juuri siksi, että se ei näytä mainokselta eikä tunnu myynniltä. Se rakentaa brändiä orgaanisesti ja tarjoaa kuulijalle jotain, mitä kannattaa jakaa eteenpäin – ja tämä tekee siitä ylivertaisen, kun tavoitteena on kasvattaa omistettua yleisöä. 

 

👀 Havainto asiakkaiden podcast-markkinoinnista: yksi jakso kerrallaan mainontaan

Kun podcast-jaksoja nostettiin mainontaan yksi jakso kerrallaan, se selkeytti viestintää ja toi selkeitä eroja jaksojen toimivuuteen. Tämä on todettu useiden eri asiakkaiden kanssa, ja siksi uuden podcast-kauden mainonta toteutetaan usein jakso kerrallaan. 

 

Herätä kiinnostus ja aktivoi kuuntelija | Act-vaihe 

Kun podcast on tuotu näkyville (Reach), Act-vaiheessa varmistetaan, että yleisö kiinnostuu ja aloittaa kuuntelun. Tavoitteena ei ole vain huomio, vaan kiinnostuksen syveneminen ja liike kohti sisältöä. 

Tehokkaita keinoja tähän ovat: 

  • Selkeä sisältölupaus: kerro, mitä kuulija saa: konkreettinen hyöty, ratkaisu tai oivallus. 
  • Yksi nosto ennakkoon: jaa somessa tai uutiskirjeessä yksi opetus, lainaus tai havainto, joka houkuttelee. 
  • Toimintakehotus seuraavaan vaiheeseen: liitä jakson yhteyteen seuraava podcast-jakso, ladattava opas tai blogi jakson aiheeseen liittyen – älä jätä kuulijaa yksin. 

 

👀 Havainto asiakkaan podcast-markkinoinnista: varmista sujuva asiakkaan  polku podcastin pariin

Kun mainonnasta ohjattiin suoraan podcast-alustalle, esimerkiksi Spotifyhyn, kuuntelut kasvoivat huomattavasti verrattuna tilanteeseen, jossa välissä oli podcastin laskeutumissivu verkkosivuilla. 

 

Podcast ei ole liidikone, mutta se rakentaa pohjan konversiolle | Convert-vaihe 

Podcast ei ole suoraviivainen liidienhankintaväline. Sen vahvuus on luottamuksen rakentamisessa ja brändimielikuvan vahvistamisessa. Podcast valmistaa maaperää sille, että asiakas jatkaa matkaansa ostopolulla ja tarttuu oppaan lataukseen tai yhteydenottoon myöhemmin. 

 

Miten podcast tukee konversioiden saantia? 

  • Automaatiot: jaksoja voidaan käyttää sähköpostisarjoissa tai sisältöpoluissa, jotka ohjaavat kohti ladattavia materiaaleja tai palveluja. 
  • Pehmeät toimintakehotteet: jakson lopussa voi ohjata tutustumaan oppaaseen, caseen tai seuraavaan jaksoon. 
  • Uudelleenmarkkinointiyleisöt: jos podcastin pariin päädytään verkkosivujen kautta, kävijät voidaan kerätä mainonnan kohderyhmiksi seuraavia mainoskampanjoita varten. 

Podcast ei painosta – se valmistaa kuulijaa konversioon. Convert-vaiheen sisältöjen tehtävänä on taas kääntää liidit kaupaksi.

 

Sitouta yleisöäsi jaksosta toiseen: podcast tukee jatkuvaa vuorovaikutusta | Engage-vaihe 

Engage-vaiheessa rakennetaan jatkuvuutta ja luottamusta, ei vain tunnettuutta. Podcast tukee tätä vaihetta tarjoamalla säännöllistä, syvempää sisältöä, jonka kautta kuulija oppii tuntemaan yrityksen ihmiset, arvot ja osaamisen. 

Podcast sitouttaa, koska: 

  • Julkaisurytmi tuo rutiinia ja odotusta. 
  • Ääni rakentaa henkilökohtaista suhdetta. 
  • Sisältö elää pitkään ja palaa mieleen. 

 

Yritys voi tukea sitoutumista esimerkiksi rakentamalla podcasteista selkeitä teemoja tai sarjoja, jotka luovat jatkumoa ja helpottavat seuraamista. Kuuntelijoiden osallistaminen esimerkiksi kysymysten tai kommenttien kautta tuo keskusteluun vuorovaikutteisuutta ja syventää suhdetta yleisöön. Lisäksi podcast-jaksoja voidaan hyödyntää asiakasviestinnässä ja osana asiakaspolkua, jolloin ne palvelevat paitsi tiedon jakamista, myös asiakassuhteen ylläpitoa. 

Podcast ei ole Engage-vaiheen ainoa sisältömuoto, mutta se on yksi tehokas tapa syventää suhdetta, ei vain viestiä. 

 

👀 Havainto asiakkaiden podcast-markkinoinnista: hyödynnä olemassa olevaa sisältöä mahdollisimman monipuolisesti

Mainonnan datasta nähtiin, että uuden podcast-kauden teaser-mainonta, jonka sisältönä oli aiemman tuotantokauden jaksoja, herätti kiinnostusta tehokkaasti. Yleisö palaa helpommin uusien jaksojen pariin, kun aikaisempia jaksoja muistutetaan aktiivisesti. Teaser-mainonta ei myöskään vaadi juuri uutta sisältöä, vaan siinä voidaan hyödyntää edellisen kauden olemassa olevia materiaaleja.  

 

Miten mittaat podcastin tehoa? | Measure

 

”Analytiikka ei ole pelkkä raportointityökalu, vaan se toimii myös kehityksen ja oppimisen välineenä. Kun mittaamista tehdään systemaattisesti, voidaan jatkuvasti parantaa markkinoinnin osuvuutta, sisältöjä ja kohdentamista.”
Digimarkkinointi+AI -kirja

 

Podcastin mittaaminen voi tuntua hankalalta, koska siitä saatava hyöty ei näy usein suoraan niissä mittareissa, joita on totuttu seuraamaan, kuten verkkosivuille päätyvä liikenne tai siellä tapahtuvat mikrokonversiot.

Lisäksi mittaamista hankaloittaa se, että dataa kertyy useista eri lähteistä: podcast-alustoilta, verkkosivujen analytiikasta ja mainosalustoilta. 

 

👀 Havainto asiakkaiden podcast-markkinoinnista: valitse mainonnan tulosten arvioimiseen oikeat mittarit

Mainoskampanjoissa havaittiin, että pelkkä podcast-mainonnan klikkausdata ei riittänyt arvioimaan podcastin onnistumista. Oli tärkeää yhdistää myös kuuntelualustojen kuunteludata ja vertailla niitä mainosalustojen lukuihin, jotta päästiin mittaamaan kokonaisvaikutusta. 

 

Podcastin vaikuttavuutta voidaan kuitenkin seurata monipuolisesti, eri mittareilla ja alustoilla. Esimerkiksi: 

🎧 Kuuntelualustoilta saatavaa dataa: 

  • Kuuntelukerrat: kuinka monta kertaa jakso on kuunneltu ja kuinka paljon koko podcast on kerännyt kuunteluja? 
  • Kuunteluaika: kuinka pitkälle jaksoa on kuunneltu ja kuinka kauan sitä keskimäärin kulutetaan? 
  • Yleisödata: esimerkiksi sijainti, kuuntelulaitteet ja suosituimmat jaksot. 

 

Podcast-alustoilta saatava data auttaa kehittämään sisältöä, esimerkiksi jaksojen aiheet ja julkaisuajankohdat voidaan optimoida kuulijakäyttäytymisen pohjalta. 

📊 Podcast-alustojen ulkopuolella tapahtuva mittaaminen: 

  • Verkkosivuanalytiikka: kuinka moni siirtyy podcastin pariin esimerkiksi blogin tai podcastien koontisivun kautta? Kuinka paljon liikennettä saadaan podcast-alustoilta ja miten käyttäjät liikkuvat sivustolla?  
  • Mainosalustojen mittarit: podcast-mainonnan näyttökerrat, kattavuus ja klikkausprosentit. 
  • Sähköpostimarkkinoinnin vaikutus: podcast-aiheisten viestien avausprosentit ja klikkausprosentit jaksolinkkeihin. 
  • Sosiaalisen median reaktiot ja keskustelut: minkä jaksojen ympärille syntyy kommentteja, keskusteluja ja reaktioita?  
  • Asiakastyön ja myynnin huomiot: palaute podcastista ja sen nouseminen keskusteluun. Nämä kommentit eivät näy numeroissa, mutta ovat silti olennaisia tietää. 

Nämä tiedot antavat laajemman kuvan siitä, miten hyvin podcast tukee koko markkinoinnin ekosysteemiä – ei vain sisältönä, vaan osana liikenteen ja näkyvyyden rakentamista. 

 

👀 Havainto asiakkaiden podcast-markkinoinnista: sopiva mainonta-aika

Kahden viikon mainonta-aika jaksoa kohden osoittautui tehokkaaksi – tulokset paranivat ilman, että mainonnan teho ehti hiipua. 

 

Mrace-podcast-stuido

 

Tekoäly podcastin markkinoinnin tukena 

Tekoäly ei korvaa sisällöntuottajia, mutta se voi tehdä markkinoinnista tehokkaampaa, nopeampaa ja kohdennetumpaa. Podcastin kohdalla tämä korostuu erityisesti silloin, kun jaksoja julkaistaan säännöllisesti ja ne halutaan valjastaa osaksi laajempaa sisältöstrategiaa.  

 

Näiden asioiden kanssa tekoäly voi auttaa podcastiin liittyen:

1. Jaksojen nimien ja kuvaustekstien kirjoittaminen
Tekoäly voi koostaa kuunnellusta jaksosta lyhyen yhteenvedon kuvaustekstiksi tai ehdottaa jaksojen nimiä, jotka kuvaavat hyvin sisältöä. Tämä säästää aikaa ja varmistaa, että jakso on houkutteleva myös tekstimuodossa. Se mikä parantaa löydettävyyttä. 

 

2. Markkinoinnin tekstien kokoaminen
Tekoälyn avulla yhdestä podcast-jaksosta voidaan tuottaa useita erisisältöisiä julkaisuja eri ostajapersoonia ja kanavakohtaisia vaatimuksia varten. Yhdestä keskustelusta voidaan muotoilla esimerkiksi: 

  • asiantuntijaviestintää LinkedIniin, 
  • kevyempiä nostoja Instagramiin tai TikTokiin, 
  • tiivistettyjä havaintoja uutiskirjeeseen. 

Samalla voidaan testata eri viestikulmia: mikä puhuttelee päätöksentekijää, mikä resonoi teknisemmän yleisön kanssa? Tämä tekee sisällöstä sekä monikäyttöistä että helposti personoitavaa – ilman että jokaista julkaisua tarvitsee kirjoittaa ja ideoida. 

 

3. Videoiden muokkaus ja tekstitys
Videoiduissa podcasteissa tekoälypohjaiset työkalut voivat tunnistaa parhaat kohdat jaksosta ja leikata niistä lyhyitä mainosklippejä someen. Tekoäly auttaa myös videoiden tekstityksessä. Kaikkea podcast-sisältöä ei kuunnella äänet päällä, joten tekstitykset auttavat tähän ja tekevät jaksoista samalla saavutettavia.  

 

4. Kohderyhmien tunnistaminen ja kohdentaminen
Tekoäly tehostaa podcastin markkinointia kahdella tavalla: se auttaa ymmärtämään nykyistä yleisöä ja tavoittamaan uusia kuulijoita myös ilman omaa asiakasdataa. Kuunteludatan ja käyttäytymistiedon analyysin avulla sisältö ja mainonta voidaan kohdentaa olemassa olevan kiinnostuksen perusteella. Lisäksi tekoäly mahdollistaa jaksokohtaisten kohderyhmien rakentamisen sen mukaan, ketä halutaan tavoittaa. Näin podcastin jakelu on tarkemmin suunniteltua ja vaikuttavampaa. 

 

Miksi ja miten podcastia kannattaa markkinoida? 

Podcast toimii, kun se on osa kokonaisvaltaista markkinointistrategiaa eikä irrallinen tempaus. Kun jakelun suunnittelu, kiinnostuksen herättäminen, jatkuvuus ja mittaaminen tehdään harkitusti, podcast tukee brändityötä, asiakashankintaa ja liiketoiminnan kasvua. 

Case-esimerkit osoittivat, että onnistunut podcast-markkinointi vaatii: 

  • oikean yleisön tavoittamisen, 
  • teemalähtöisiä viestikulmia, 
  • selkeää ohjausta kuuntelualustalle 
  • ja tulosten mittaamista monipuolisesti. 

 

Podcast ei ole vain tapa kertoa, mitä teet. Se on keino rakentaa luottamusta ja asiakassuhteita jaksosta toiseen.  

Toivottavasti sait uusia ajatuksia podcastin markkinointiin liittyen! 

 

Seuraavaksi: Tutustu Digimarkkinointi-podcastin jaksoihin. Tai jos videomarkkinointi on lähempänä sydäntä, siirry Rullamedian podcast-jaksojen pariin.

Tilaa digitaalisen markkinoinnin hiljainen tieto sähköpostiisi

Opi lisää Suomen suurimmassa digitaalisen markkinoinnin kirjastossa.

    • Markkinointistrategia
    • Sosiaalinen media

    Kannattaako digimainonnan budjetit siirtää kanaviin, joissa on halvimmat konversiot?

    Lue lisää
    • Digitaalinen markkinointi

    Podcastin markkinointi: miten podcastia kannattaa markkinoida? 

    Hyvä podcast-markkinointi löytää oikean yleisön, herättää kiinnostuksen ja tukee liiketoiminnan tavoitteita. Jotta podcastista tulee osa strategista markkinointia, sen suun...

    Lue lisää
    • Analytiikka ja mittaaminen
    • Tekoäly

    Web-analytiikka ja AI – miten tekoäly muuttaa datan hyödyntämistä tuloksellisessa digimarkkinoinnissa?

    AI mullistaa tapamme kerätä, tulkita ja hyödyntää web-analytiikkaa liiketoiminnan tukena. Mihin asioihin AI vaikuttaa ja miten se on jatkossa hyvä huomioida?

    Lue lisää